MARIA KILDAHL

MARIA KILDAHL


Keramiker - www.kildahlskeramik.dk - kildahlskeramik@gmail.com

instagram: @kildahls_keramik – Facebook: @kildahls-keramik


Jeg er uddannet fra Kunstakademiets Designskole Bornholm i 2021.

I dag har jeg mit eget værksted i Viby, hvor jeg designer og producerer min keramik.

 

På drejeskiven skaber jeg brugskunst med fokus på funktionalitet, detalje og elegance. Jeg stræber efter at kombinere disse elementer i ét design, men lader også fantasien få frit spil når mine hanke formes.

 

Når jeg sidder ved drejeskiven fordybes jeg i formgivningen og bliver suget ind i dyb koncentration af lerets rytmiske rotation. 

 

Lige for tiden arbejder jeg meget med hanke.  Hankene udvikles ved at skifte mellem at skitsere på papir og lave dem i stentøj. Når jeg skitserer, analyserer jeg tidligere hanke, deler dem op i mindre dele og sætter delene sammen på nye måder. Herefter prøver jeg nogle af skitserne af på mine krus i forskellige størrelser og variationer. Det giver et utal af muligheder og mange forskellige unikke hanke.

Mine fokuspunkter når jeg udvikler hanke er at de skal have detaljer og former der både bidrager til et godt greb eller et elegant udseende.

 

Alle mine hanke er trukket fra en klump ler og derefter formet til de mange forskellige hanke.

 

Jeg håber at folk kan blive begejstrede over, at ikke to hank er helt ens og lede efter lige præcis deres favorit til samlingen.

 Mit håb for min keramik er, at det må blive en elsket del af din hverdag og er med til at skabe den rette stemning, lige der hvor du er. For en af mine største drivkræfter for at lave keramik, er glæden det bringer hos modtageren.

 

Generelt er jeg optaget af organiske former der er rare at røre ved og ligger godt i hånden. Jeg arbejder med at skabe produkter med et roligt og behageligt udtryk og ind i mellem tilføje detaljer der gør den lidt ekstra spændende eller mere elegante.

 

Udover at lave mine egne ting i mit værksted drejer jeg også små vaser til/for Bornholms Keramikfabrik. 

 

I år 2022 har jeg leveret Årskrus til CLAY keramikmuseum i Middelfart. 

I efteråret 2022 underviser jeg eftermiddagshold og aftenhold i keramik på Rønde kulturhotel gennem FOF.