SOPHIE LOUISE PEDERSEN

SOPHIE LOUISE PEDERSEN


Keramiker - sophielp@outlook.dk - www.instagram.com/sophielouisepedersen


Uddannet kunsthåndværker og designer fra Kunstakademiets Designskolen på Bornholm i 2020.


Som keramiker og kunstner er jeg meget interesseret i menneskets evne til at skabe samt hvordan håndværket forbinder os til vores omgivelser, landskabet og de materialer vi alle er skabt af.


Jeg drejer cylindre til planter og mennesker, leger med de små variationer i cylinderens form, som gør den unik og spændende. Når cylinderen og det runde er et omdrejningspunkt i mit arbejde, skyldes det min fascination af den runde form og hvordan kurvede former synes at relaterer sig til kroppens former.

Robin Wall Kimmerer skriver i Braiding Sweetgrass: ”Indigenous architecture tends to the small and round, though, following the model of nests and dens and burrows and redds and eggs and wombs — as if there were some universal pattern for home." 

Dette citat beskriver netop hvorfor jeg finder de runde former unægtelig beroligende og sensorisk genkendelige. Det inspirerer både mit arbejde med som keramiker og kunstner, men også til formgivningen af objekter til hjemmet.


Jeg former kopper, krus og skåle til mad og drikke. At skabe små og store objekter til hverdagen er en del af min kunstneriske praksis, som bygger på en håndfuld keramiske teknikker, blandt andet drejning og pølseteknik.


Min funktionelle keramik er skabt med intentionen om, at når æstetik og funktionalitet går op i en højere enhed, så skaber det større incitament til at vi passer på og værdsætter de ting vi omgiver os med.